Ateljeen Alma

loka 25, 2023

Varhaisvuodet

Ateljeen Alma oli erityinen koira. Hän syntyi kaukana pohjoisen metsien keskellä. Emo hylkäsi Alman jo pienenä, mutta onneksi hänelle löytyi koti läheisen pienen kylän köyhän taiteilijan luota. Taiteilija nautti Alman seurasta suuresti, eikä vähiten silloin kun koira vaikutti olevan kiinnostunut hänen teoksistaan. Ja niinhän Alma olikin. Hänellä oli ominaisuus, joka tuotti taiteilijalle paljon iloa vuosien saatossa.

Voima

Pentuna Alma oli tavallinen koira, mutta hän oli aina kiinnostunut taiteesta. Hän tarkkaili päivät pitkät omistajansa työskentelyä taideateljeessa ja alkoi ymmärtävää värien ja muotojen syvempiä merkityksiä. Eräänä päivänä, kun hän nuoli maalipurkin kantta, hän sai yhtäkkiä taianomaisen voiman. Yhtäkkiä hän pystyi luomaan kankaalle eloisia maalauksia omalla erityisellä, salaiseksi jääneellä, tavallaan.

Lahjan jakaminen

Alma ei halunnut paljastaa kykyään kenellekään, joten hän piti sen huolellisesti piilossa. Sen sijaan hän päätti käyttää lahjojaan auttaakseen köyhää taiteilijaa. Salaa, pimeän yön suojissa, hän hiipi usein taiteilijan työhuoneelle ja loi upeita teoksia. Taiteilija ei ollut uskoa silmiään kun hän aamulla näki teokset. Ihmetys oli vielä suurempi, kun hän huomasi Alma-koiran turkissa saman sävyisiä maalitahroja, kuin oli maalauksissakin. Teokset toivat taiteilijalle suurta menestystä ja vaurautta. Hän päätti olla paljastamatta salaisuuttaan, eihän sitä kukaan kuitenkaan edes uskoisi. Niin kukaan ei koskaan saanut tietää noiden taianomaisten taideteosten todellista alkuperää.

Tunteita ja iloa

Alman luomukset puhuivat syvistä tunteista ja piilossa olevista toiveista. Ne loivat iloa ja inspiraatiota jokaisen elämään joka niitä katsoi. Hänen teoksistaan puhuttiin ympäri maailman, mutta kukaan ei saanut koskaan tietää Alman salaisuutta.

Arvoitus

Ateljeen Alma vietti taiteilijan luona monet värikylläiset vuodet, jotka olivat täynnä taikuutta ja taiteen lumoa. Kunnes eräänä päivänä, ilman varoitusta, Alma katosi. Kukaan ei tiedä minne. Hän loi paljon kauneutta ja iloa maailmalle, jättäen jälkeensä arvoituksen, jota ei vieläkään ole ratkaistu. Alman teokset ilahduttavat edeleen ihmisiä ympäri maailman.

Opetus

Alman tarina muistuttaa meitä siitä, että kenellä tahansa meistä voi olla piilossa olevia lahjoja. Niiden käyttäminen voi muuttaa maailmaa kauniimmaksi ja iloisemmaksi paikaksi siveltimenveto, tai tassunjälki, kerrallaan. 

🐾🎨🐾

 

Tanssin ilosta

Tanssin ilosta

Tanssikengistä Instagramissa kaverin seinällä heräsi inspiraatio yrittää maalata sitä tunnetta mikä tanssiessa syntyy 👠 Tässä se nyt sitten on. Mun kokemus tanssimisesta. "Tanssin ilosta" 30 x 40 cm Öljyä, akryyliä, vähän kultausta.. kankaalle...

Kaihoten kohti kesää

Kaihoten kohti kesää

Porissa Teos viety Porin taidelainaamon kevätripustukseen. Kevätnäyttely on esillä 2.3. – 31.5.2024 Kalenterissa lukee että on kevään ensimmäinen päivä ☀️☀️ On siis tullut aika päästää ulos tämä  jokin aika sitten maalaamani kevätlintunen , joka keikkuu jo selkeästi...

Meren yllä — taidemyyntinäyttely Yyterin näkötornissa

Meren yllä — taidemyyntinäyttely Yyterin näkötornissa

Porin taiteilijaseuran taidemyyntinäyttely on avoinna joka päivä 10.6. - 16.7. 2023 Kaanaassa, Yyterin näkötornissa. Minulta näyttelyssä on esillä rauha-aiheinen kuuden työn sarja. Yyterin näkötorni on kiva paikka pistäytyä kahvilla vaikka kesävieraiden kanssa....

Mallikuvan ottaminen lemmikin muotokuvaa varten

Mallikuvan ottaminen lemmikin muotokuvaa varten

Onnistuneen muotokuvan ensimmäinen edellytys on hyvä mallikuva. Sellaisen ottaminen onnistuu kyllä ihan tavallisen älypuhelimen kameralla, kunhan huomioit nämä ohjeet. Tärkein asia on valo. Sitä pitää olla ja mieluiten valoa tulee vain yhdestä suunnasta, jolloin osa...

Maalausalustoja hampusta sekoitekankaisiin

Maalausalustoja hampusta sekoitekankaisiin

Kankaalle alettiin maalata joskus 1400-luvulla Italiassa, koska materiaalia oli helposti saatavilla ja se oli suhteellisen edullista. Samasta kankaasta valmistettiin esimerkiksi purjeita.

Lasi ja heijastukset

Lasi ja heijastukset

Akryylimaalaustekniikoiden kertausta tammikuussa 2020, Lasi ja heijastukset. Tämä harjoitus sisälsi klassisia öljymaalaustekniikoita akryylimaalaukseen sovellettuna.